12. juni 2023 - kl. 12:00

Eksport: Dansk firma går ind på det tyske betonmarked

Tyske betonelementproducenter har fået øje på Combitherm A/S, der hjælper med at optimere hærdningsprocessen og spare på energien

Tyske betonelementproducenter har fået øje på Combitherm A/S, der hjælper med at optimere hærdningsprocessen og spare på energien i produktionen. Det er resultatet af en målrettet eksportindsats fra Combitherm A/S.

De tyske øjne rettes mod firmaet Combitherm A/S i Danmark, når høje energiudgifter og ønsket om mere effektiv betonelementproduktion melder sig. Således har Weber Betonwerk GmbH, en af de største tyske betonelementproducenter, fået hjælp fra Combitherm til overdækning af betonelementerne mens de hærder i støbeformene.

Combitherm er specialister i fremstilling af specielle termomåtter i miljøvenlige materialer, der hjælper til en mere jævn afhærdningsproces, og som også sparer producenten for energi, idet temperaturen i støbehallen ikke behøver være så høj.

”Vi har en stærk og underbygget tro på, at vores betonmåtter kan gøre en forskel, når det kommer til kvaliteten og til produktiviteten hos betonelementproducenterne. Derfor satser vi også stort på eksport af vores betonmåtter til relevante markeder, herunder bl.a. Tyskland, som har en stor betonelementproduktion. Her har vi været på flere messer og fået bekræftet interessen, siger COO Torben Hallstrup fra Combitherm.

Styr på temperaturerne

Indsatsen har allerede givet resultater;

”Vi har succes med at hjælpe både danske – og nu altså også tyske producenter af betonelementer med vores termoløsninger. Og med de svingende energipriser er der penge at spare. Vores specielt udviklede og kundetilpassede betonmåtter bevirker, at hærdeprocessen bliver mere jævn, og dermed er risikoen for revnedannelser og for hurtig afkøling minimeret ganske væsentligt”, fortæller Torben Hallstrup, COO i Combitherm A/S.

En anden fordel er, at man ved at anvende de danske måtter i produktionen, kan tilrettelægge selve hærdningsprocessen mere præcist. Det kan i nogle tilfælde betyde, at hærdningen kan ske hurtigere, og betonelementet derfor kan tages ud af formen tidligere. Det kan være en gevinst rent produktivitetsmæssigt.

Høje varmeudgifter

Således også hos Weber Betonwerk i Tyskland. Her dækkes den daglige produktion af 50 altaner og 30 trapper af med termo betonmåtter.

Efter en række indledende tests med positive resultater, kom bestillingerne på betonmåtter fra den tyske koncern:

"De første tests var så tilfredsstillende, at vi bestilte 50 termo betonmåtter i forskellige størrelser, for at kunne tildække vores daglige produktion fuldstændigt," siger Kevin Knobeloch, kvalitetschef, Weber Betonwerk. 

Individuel tilpasning

Den ca. 10 mm tykke isolering i termo betonmåtterne er lavet af Polywool®, et materiale fremstillet af 78% genanvendte PET-flasker. De forskellige formater og størrelser på måtterne fremstilles i henhold til individuelle kundekrav.

"Vi bruger nu betonmåtterne til alle altaner, så vi kan sikre ensartet kvalitet på undersiden af altanen, og for at undgå kvalitetsforskelle i overfladestrukturen på de enkelte altaner.” siger Kevin Knobeloch. ”Og der er heller ingen problemer med revnedannelser på grund af træk. Vi arbejder med let komprimerende beton i styrkeklassen C45/55 og højere, som udvikler en højere hydreringsvarme. Ved hjælp af termo betonmåtterne holdes varmen bedre i komponenterne”, tilføjer han. 

Når vinteren rammer byggepladsen

Også når vinteren sætter ind med frost og sne på byggepladsen, er der hjælp at hente. Combitherm A/S fremstiller også vintermåtter til afdækning af in-situ støbninger. Det betyder, at der kan arbejdes længere på byggepladsen, og at hærdningen af sokler, fundamenter mv. kan foregå under kontrollerede forhold.

”Med det svingende klima med frost og megen nedbør giver vintermåtterne noget mere fleksibilitet på byggepladsen”, siger Torben Hallstrup.

Skal på tysk messe

Combitherm udstiller snarligt på den store tyske betonfagmesse BetonTage i Ulm, som løber af stablen 20. - 22. juni 2023. Messen rummer blandt andet Europas største betonkongres, hvor omkring 2.000 deltagere fra 20 lande deler viden om de seneste trends inden for betonteknologi, fremstillingsprocesser og standardisering.

Kundetilpassede termoløsninger i verdensklasse

Combitherm er blandt Europas førende producenter af fleksible, skræddersyede og energibesparende termoløsninger til en bred vifte af industrier, hvor der arbejdes med temperaturfølsomme varer og processer, og hvor temperaturændringer skal minimeres.

Vores produkter inkluderer termohætter, beton-, vinter- og asfaltmåtter, vinge covers, skillevægge samt afdækningsmåtter, der alle er vigtige elementer når kølekæden skal sikres under transport og lagring af f.eks. fødevarer og medicin eller ved stabilisering af støbe- og hærdeprocesser indenfor vindmølle- og bygge & anlægsindustrien.

 

Yderligere oplysninger

Spørgsmål kan rettes til COO Torben Hallstrup på th@combitherm.dk eller 2334 0180.

 

Læs casen om Weber Betonwerk og hvordan betonmåtterne har hjulpet dem

 

Foto: Medarbejderne på Weber Betonwerk i Tyskland dækker dagligt produktionen af 50 altaner og 30 trapper af med termo betonmåtter fra Combitherm, for at optimere hærdningsprocessen og spare på energien.

Vil du vide mere om betonmåtter?

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig.

Jens Elisius Christensen
Giv mig et ring, jeg er klar til at hjælpe dig... Jens Elisius Christensen Head of Sales