Termoløsninger til bygge- & anlægsindustrien

Termoløsninger

Bygge- & anlægsindustrien

Effektive termoløsninger imødekommer den bæredygtige udvikling i bygge- & anlægsbranchen

Hos Combitherm får du effektive termoløsninger, der imødekommer den bæredygtige udvikling i bygge-og anlægsbranchen. Det får du med isolerende termohætter- og måtter i miljøvenlige materialer. Vi udvikler termoløsninger efter dine behov, så de er lette at håndtere, effektiviserer den daglige drift og giver dig mulighed for at sikre den korrekte temperatur på asfalt og betonelementer.

Stabilisering af temperaturerne kræver effektive termoløsninger

Et af de kritiske punkter i produktionsforløbet i bygge-og anlægsbranchen er stabilisering af temperaturerne. I betonindustrien er det helt afgørende, at temperaturudviklingen under hærdningen af betonelementer foregår under kontrollerede forhold. Sker dette ikke, er der risiko for, at der opstår revner i betonen, så elementets kvalitet og styrke forringes. Afkølingen af betonen sker fra ydersiden, og en for stor temperaturforskel mellem betonens indre og ydre giver revner og ustabile strukturer. Det er derfor vigtigt at isolere betonelementernes ydersider effektivt.

Særligt i de køligere måneder, kan det være en udfordring at sikre den korrekte temperatur i betonelementerne. Det gælder også for anlægsvirksomheder, som skal transportere varm asfalt og fastholde en høj temperatur under kørsel en hel dag.

Miljøvenlige termoløsninger medvirker til bæredygtig drift

En bæredygtig bevidsthed spiller efterhånden en stor rolle hos mange virksomheder i både Danmark og resten af verden. Særligt i bygge-og anlægsbranchen er der kommet fokus på, hvordan virksomhederne kan mindske deres CO2-udledning og sikre en mere bæredygtig og klimavenlig drift. I den anledning ser virksomheder på flere miljømæssige forhold i den daglige drift, såsom forbruget af vand, el og varme samt valg af byggematerialer, men også hvordan affald håndteres og bortskaffes. Her er det en fordel at anvende isoleringsløsninger med lang holdbarhed i miljøvenlige materialer, der kan bortskaffes bæredygtigt eller genanvendes.

Let og skræddersyet løsning, som gør hverdagen lettere

Det har stor betydning for den daglige drift, at arbejdsprocesserne glider let og problemfrit. Isoleringsløsningen skal derfor være let og fleksibel at håndtere, så man ikke bruger unødvendige ressourcer til at klare opgaven. Vores produkter kan desuden skræddersyes efter dine ønsker, så de har de mål og funktioner, der er behov for til at skabe en effektiv arbejdsgang.

Termoløsninger til dine opgaver

Vi har mere end 40 års erfaring med at udvikle effektive termoløsninger, der indfrier behovene for temperatursikring i bygge-og anlægsbranchen. I vores sortiment finder du vores vintermåtter, betonmåtter og asfaltmåtter, der effektivt sikrer optimale temperaturforhold.

Effektive termoløsninger til bygge- & anlægsindustrien

Disse brancher anvender vores termoløsninger:

  • Entreprenører
  • Bygge-og anlægsvirksomheder
  • Betonelementfabrikker
  • Kommunernes bygge & anlægsafdelinger
  • Asfaltfabrikker

Betonmåtter til indendørs brug i bygge & anlægsindustrien

 

Betonmåtterne er udviklet i miljøvenlige kvalitetsmaterialer, hvilket giver en lang holdbarhed og dermed en lav TCO. De holder på betonelementernes varme og fugt, så betonelementerne sikres de mest optimale forhold under ophærdning. Det er desuden en let og fleksibel løsning, der er nem at håndtere.

Ligesom vores andre termoløsninger er vores betonmåtter udviklet med øje for bæredygtighed og høj kvalitet. Den stærke 3-lags konstruktion sikrer en isoleringsværdi, der indfrier alle behov for en effektiv og holdbar termoløsning. Betonmåtterne produceres efter kundernes ønsker til facon og isoleringsydelse.

Læs mere om fordelene ved vores betonmåtter

Case: Isolerende betonmåtter holder varmen på betonelementer

Gandrup Element A/S har optimeret hærdeprocessen på deres beton elementer med Combitherm betonmåtter. De har i dag en skræddersyet løsning, hvor temperaturfølere lægges ind under de isolerende måtter, hvilket sikrer fuld kontrol over temperaturforløbet.

”Vi har indtil videre tre betonmåtter af denne type, og erfaringerne har faktisk været gode, fordi måtterne er nemme at håndtere, og de sikrer, at der er styr på temperaturforløbet. Det kan vi let se på de målinger, vi hele tiden foretager.”

Kvalitetschef hos Gandrup Element A/S, Peter Lundquist

Læs hele casen her

Vintermåtter til udendørs brug i bygge & anlægsindustrien

 

Vores vintermåtter er fremstillet af bæredygtige materialer som er 100% gift- og støvfri. Isoleringsmaterialet er fikseret til folien, hvilket gør at vintermåtterne kan anvendes på lodrette flader, uden at isoleringen falder sammen. Isoleringsmaterialet består af 78% genbrugsfibre fra sodavands- og vandflasker, og den stærke folie er udviklet af 25% genbrugsplast, hvilket bidrager til en mere bæredygtig drift.

Læs mere om fordelene ved vores vintermåtter

Case: Vintermåtter beskytter byggeriet og sikrer kvaliteten hos Dansk Boligbyg

Hos totalentreprenøren Dansk Boligbyg er der stort fokus på den kvalitet, som byggeriet skal afleveres i. Derfor er det vigtigt at beskytte byggeriet, mens der arbejdes. Det gælder også for et boligbyggeri i Aarhus.

”Det er vigtigt for os, at byggeriet fremtræder uden småskader i de sidste faser op til endelig færdiggørelse, og det var egentligt lidt tilfældigt, at vi fandt ud af, at vi kunne bruge Combitherms vintermåtter til at afdække med. Og jeg må sige at det fungerer upåklageligt. Vi bruger dem blandt andet til at beskytte rækværket på altanerne, så de ikke rammes af byggematerialer, som mørtel, småsten og maling mv., når vi arbejder ovenpå.”

Kenneth Kastbjerg Kreutzfeldt, projektchef i Dansk Boligbyg

Læs hele casen her

Asfaltmåtter til bygge & anlægsindustrien

 

Combitherms asfaltmåtter holder asfalten varm under kørsel, så den ikke mister temperatur og dermed ikke kan bruges til udlægning. Modsat PVC-presenninger kan asfaltmåtter tåle at blive lagt direkte på asfalten, da ydermaterialet af coated tekstil kan tåle temperaturer op til 220°C. Asfaltmåtterne kan designes efter bestemte mål, så den passer perfekt til netop dit behov.

Læs mere om fordelene ved vores asfaltmåtter

Case: Asfalten holder varmen hele vejen med asfaltmåtter

Når Munck Asfalt kører 170 grader varm asfalt ud med lastvogne for at reparere og asfaltere vejene, er det helt afgørende at asfalten ikke bliver nedkølet under transport. Løsningen blev varmeisolerende asfaltmåtter fra Combitherm.

”De specialsyede asfaltmåtter lægges ud over lærredet og asfalten nede i ladet. Når asfalten forlader siloen, er den cirka 170 grader varm, men asfaltmåtterne er så effektive, at selv om der går en hel dag med reparationer af vejen mange steder, så er asfalten fortsat så varm sidst på dagen, at det stadig er muligt at arbejde med den.”

Afdelingsleder i Munck Asfalt, Martin Boutrup

Læs hele casen her

Vil du vide mere om termoløsninger til bygge & anlægsindustrien?

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig.

Jens Elisius Christensen
Giv mig et ring, jeg er klar til at hjælpe dig... Jens Elisius Christensen Head of Sales