21. april 2023 - kl. 12:00

Betonværk sparer energi med termo betonmåtter

Betonelementerne på Weber Betonwerk dækkes med termo betonmåtter fra Combitherm for at spare energi og optimere hærdeprocessen

I mere end 60 år har Weber Betonwerk GmbH stået for innovative produkter og omfattende service på alle niveauer. Virksomheden tilbyder en bred vifte af præfabrikerede betonelementer af høj kvalitet til bolig- og erhvervsbyggeri. Uanset om det er enfamiliehuse, landbrugs- eller industribygninger, erhvervsbygninger, supermarkeder eller garager: Weber Betonwerk GmbH er en kompetent og fleksibel partner til næsten alle områder af moderne byggeri.

Stigende energiomkostninger kræver nye tiltag

For at modvirke stigningen i energiomkostningerne har betonfabrikken Weber Betonwerk i Ippesheim, Tyskland tænkt nye veje i produktionen af altaner og trapper. Ved produktionen af ca. 50 altaner og 30 trapper dagligt dækkes betonelementerne nu med termo betonmåtter fra det danske firma Combitherm for at optimere hærdningsprocessen og holde overskudsvarmen i emnerne.

"Sidste år begyndte vi at undersøge nye måder at reducere vores varmeudgifter i produktionshallen på. Da vi blev opmærksomme på termo betonmåtterne fra Combitherm, udførte vi indledende tests med i alt tre måtter til at dække de færdige betonaltaner," forklarer Michael Klaus, Weber Betonwerk.

"De første tests var så tilfredsstillende, at vi bestilte 50 termo betonmåtter i forskellige størrelser i løbet af vinteren, for at kunne tildække vores daglige produktion fuldstændigt," tilføjer Kevin Knobeloch, Quality Manager, Weber Betonwerk. 

Termo afdækning skal sikre en ensartet kvalitet

Siden årets udgang er hele den daglige produktion af altanerne, ca. 50 stk., blevet dækket af med termo betonmåtter.

Den ca. 10 mm tykke isolering i termomåtterne er lavet af Polywool®, et materiale fremstillet af 78% genanvendte PET-flasker. De forskellige formater og størrelser fremstilles i henhold til individuelle kundekrav.

"Vi bruger nu måtterne til alle altaner, så vi kan sikre ensartet kvalitet på undersiden af altanen, og for at undgå kvalitetsforskelle i overfladestrukturen på de enkelte altaner. Og der er heller ingen problemer med revnedannelser på grund af træk. Vi arbejder med let komprimerende beton i styrkeklassen C45/55 og højere, som udvikler en højere hydreringsvarme. Ved hjælp af termo betonmåtterne holdes varmen bedre i komponenterne." siger Kevin Knobeloch.

Optimeret hærdningsproces og besparelser

For ikke at placere termo betonmåtterne direkte på den friske beton, bruger medarbejdere ved Weber Betonwerk træafstandsstykker, der placeres over betonaltanerne. 

"Vi ser tydeligt fordelene ved brugen af Combitherm termo betonmåtter i modsætning til kun en PE-folie," siger Knobeloch. "Varmen til hærdningsprocessen holder bedre, og vi har ingen problemer med kondensat. Vi skal kun tænke på en mulig måde at tørre betonmåtterne af på, da vi ikke bare kan folde de fugtige måtter efter brug."

"Før vi brugte termo betonmåtterne, var vi nødt til at opvarme produktionshallen meget mere. Den periode, der er gået siden vi begyndte at bruge betonmåtterne, er dog stadig for kort til, at vi kan sætte tal på besparelsespotentialet, men det vil helt sikkert have en positiv effekt," opsummerer Michael Klaus.

"I hvilket omfang det vil være muligt at tage elementerne ud af formene tidligere, skal også undersøges nærmere," tilføjer Knobeloch. "Men til det vil vi have brug for en periode med konstante udetemperaturer."

 

Læs mere om fordelene ved betonmåtter

 

Combitherm Thermobetonmatten

 

Foto øverst: Betonelementerne på Weber Betonwerk​ dækkes med termo betonmåtter fra Combitherm for at spare energi og optimere hærdeprocessen.​ Foto: www.beton.news

Foto nederst: Termo afdækning med Combitherms betonmåtter sikrer en ensartet kvalitet. Foto: www.beton.news

Hent case study

Her kan du downloade case study om betonmåtter ved Weber Betonwerk.

Download pdf

Vil du vide mere om betonmåtter?

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig.

Jens Elisius Christensen
Giv mig et ring, jeg er klar til at hjælpe dig... Jens Elisius Christensen Head of Sales