16. august 2023 - kl. 09:00

Vintermåtter beskytter byggeriet og sikrer kvaliteten hos Dansk Boligbyg

Hos Dansk Boligbyg er man også opmærksom på, at vintermåtterne fra Combitherm er lavet af miljøvenlige materialer

Hos totalentreprenøren Dansk Boligbyg er der stort fokus på den kvalitet, som byggeriet skal afleveres i. Derfor er det vigtigt at beskytte byggeriet, mens der arbejdes. Det gælder også for et boligbyggeri i Aarhus.

Den ideelle løsning

Vintermåtter er den ideelle løsning til beskyttelse af nystøbte fundamenter, men vintermåtter kan bruges til meget andet end at isolere for kulde eller varme. De kan også beskytte mod ridser, slag og nedfaldende genstande. Dét har man fundet ud af hos totalentreprenøren Dansk Boligbyg, der har investeret i vintermåtterne fra Combitherm, så man har dem ved hånden.

”Det er vigtigt for os, at byggeriet fremtræder uden småskader i de sidste faser op til endelig færdiggørelse, og det var egentligt lidt tilfældigt, at vi fandt ud af, at vi kunne bruge Combitherms vintermåtter til at afdække med. Og jeg må sige at det fungerer upåklageligt. Vi bruger dem blandt andet til at beskytte rækværket på altanerne, så de ikke rammes af byggematerialer, som mørtel, småsten og maling mv., når vi arbejder ovenpå”, siger Kenneth Kastbjerg Kreutzfeldt, der er projektchef i virksomheden.

Vintermåtter til alle tider

Hos Dansk Boligbyg bruger man vintermåtterne både til den traditionelle afdækning, når man støber insitu, når det er koldt og vådt i vejret, men også i råhuset til at holde tørt og varmt i enkelte afdelinger i byggeriet, hvor de ganske enkelt bruges som midlertidige skillevægge. I det specifikke tilfælde handler det om et boligbyggeri i Aarhus med 31 boliger og to erhvervslejemål, hvor Dansk Boligbyg har valgt at købe Combitherms vintermåtter til formålet. 

”Måtterne er håndterbare, og de suger ikke fugt. Heller ikke selvom der skulle komme en lille rift i folien. Derfor kan vi bruge dem til mange forskellige formål i byggeriet, og vi har faktisk investeret i en hel palle af vintermåtter, så vi har på lager”, siger han.

Opmærksomme på miljøtiltag

Hos Dansk Boligbyg er man også opmærksom på, at vintermåtterne er lavet af miljøvenlige materialer, og det passer fint ind i firmaets bæredygtighedsstrategi:
”Vintermåtterne fra Combitherm er fremstillet af fortrinsvist genanvendte materialer fra plastflasker. Det er jo en miljøvenlig tilgang, som passer ind hos os. Materialet gør også at måtterne på grund af den begrænsede vægt er lettere at håndtere, at de ikke suger væde, når de bliver våde, og at selve materialet i måtten kan genanvendes igen”, siger Kenneth Kastbjerg Kreutzfeldt.

Firmaet oplever også, at bygherrerne er begyndt at efterspørge bæredygtige løsninger, så det er noget der breder sig ind i valget af materialer og andet udstyr, man anvender i byggefasen.

Dansk Boligbyg har hovedkontor i Horsens og afdelinger i Aalborg, Odense og Roskilde. 

 

Læs mere om fordelene ved vintermåtter

 

Om Dansk Boligbyg

Dansk Boligbyg er en større hoved- og totalentreprisevirksomhed, - også kaldet styringsentreprenør, der sammen med bygherren udvikler og opfører større boligbyggerier. 110 medarbejdere er beskæftiget på en række forskellige byggerier med entreprisesummer i størrelsesordenen 50-350 mio. kroner. 
 

 

Foto øverst: Dansk Boligbyg har netop afleveret dette byggeri, hvor Combitherms vintermåtter er blevet brugt til at beskytte rækværket på altanerne, mens der stadig blev arbejdet på de øvre etager.

Foto nederst: Vintermåtterne benyttes også i råhuset, hvor de bruges som midlertidige skillevægge, så de enkelte afdelinger af byggeriet holdes tørre og varme. Foto: Dansk Boligbyg.

Hent case study

Her kan du downloade case study om vintermåtter ved Dansk Boligbyg.

Download pdf

Vil du vide mere om vintermåtter?

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig.

Jens Elisius Christensen
Giv mig et ring, jeg er klar til at hjælpe dig... Jens Elisius Christensen Head of Sales