Termoløsninger til fødevareindustrien

Termoløsninger

Fødevareindustrien

Termoløsninger sikrer optimale temperaturforhold til fødevarer og drikkevarer

Hos Combitherm har vi specialiseret os i fleksible og energibesparende termoløsninger, som giver dine fødevarer og drikkevarer de mest optimale temperaturforhold. Vores effektive termoløsninger giver dig mulighed for at beskytte dine produkter mod kulde, varme eller fugt fra omgivelserne.

Stabile temperaturer mindsker madspild

Vi ved, at der en lang række forhold, der skal tages hensyn til, når man håndterer og opbevarer fødevarer. For nogle fødevarer er der fastsat bestemte temperaturer, som skal overholdes både under transport og opbevaring. Det gælder blandt andet fødevarer som kød, brød, is og mejeriprodukter, hvor ukontrollerede temperaturforhold kan resultere i, at kvaliteten og de hygiejnemæssige forhold forringes og dermed ikke opfylder kravene om fødevaresikkerhed. Det er desuden også væsentligt, at fødevarerne bevarer deres friskhed, så man undgår at de må kasseres.

Transport af temperaturfølsomme fødevarer

Overholdelse af temperaturkravene i forbindelse med såvel transport som lagring på mellemstationer er afgørende for, at godset når frem i optimal stand. Det er derfor vigtigt, at kølekæden ikke bliver brudt, når man transporterer fødevarer og temperaturfølsomme produkter. Når godset skal flyttes fra eksempelvis fly til lastvogn eller fra lastvogn til detailhandel, vil der ofte være perioder, hvor godset opbevares på en mellemstation inden det kan fragtes videre. På en varm sommerdag eller en frysende kold vinterdag vil der være risiko for, at godset udsættes for temperaturudsving, der ikke lever op til temperaturkravene. Derudover kan man også risikere, at godset bliver udsat for kontaminering af bakterier, støv og skidt, når det flyttes fra et transportmiddel til et andet, hvilket går ud over fødevaresikkerheden.

Termoløsninger til din industri

Som fødevarevirksomhed er man ansvarlig for at transporten ikke giver fødevaresikkerhedsmæssige problemer, som f.eks. at varen bliver for varm eller at holdbarheden hos forbrugerne er kortere end den, producenten har angivet på varen.

Disse udfordringer kan løses med en effektiv termoløsning, der beskytter fødevarer, chokolade, babymad, mælkepulver, kaffe, vin mv. mod temperaturudsving og kontaminering fra omgivelserne under fragt.

Disse brancher anvender vores termoløsninger:

 • Producenter af fødevarer
 • Fødevareleverandører
 • Engrosvirksomheder
 • Detailvirksomheder
 • Supermarkeder
 • Plejehjemskøkkener
 • Industrikøkkener
 • Restaurationer
 • Messecentre
 • Hoteller
 • Festivaler

Termohætter til fødevarerindustrien

Termohætter er en fleksibel løsning, hvor en 3-lags konstruktion bestående af yderfolie, isoleringsmateriale og inderfolie beskytter dine fødevareprodukter mod temperaturudsving eller kontaminering fra omgivelserne under transport eller opbevaring. Flere af de benyttede folier er fødevaregodkendte.

Uanset om du har brug for at sikre temperaturen på fødevarer, mens de bliver fragtet fra et sted til et andet, lagt på plads i butikken eller om temperaturen på fødevarer i et storkøkken skal sikres, så er vores termohætter en effektiv løsning. Med vores fleksible produktionstilgang kan vi producere tilpassede løsninger, der er ideelle til dit specifikke formål.

Læs mere om fordelene ved vores termohætter

Case: Praktiske termohætter sikrer korrekt temperatur på maden

Madservice Vejen leverer mad til godt 800 borgere i Vejen Kommune, og med over 30 forskellige destinationer og et sårbart produkt i lasten er temperaturen afgørende.

"Det var KEN Storkøkken, der anbefalede os termohætterne fra Combitherm, da køkkenet her åbnede i 2011. Tidligere proppede vi køleelementer ned i hver kasse, men det er mere besværligt og tager frem for alt mere tid, fordi elementerne skal flyttes hver eneste gang. Her er hætterne den helt optimale løsning, for de er lette at sætte på, og så snart de er lynet til, holder de på kulden – selv på en varm dag,"

Cheføkonoma hos Madservice Vejen, Gitte Larsen.

Læs hele casen her

Afdækningsmåtter til fødevarerindustrien

Åbne køle-og frysemøbler har et højt energiforbrug, som sætter et stort aftryk på både elregningen og klimaet, men du kan nedbringe dit energiforbrug ved at tildække dem. Det kan dog være en dyr løsning at installere glaslåg i dine åbne kølebokse eller at investere i nye kølemontre, som er lukkede. Afdækningsmåtter er derimod en billigere og mere fleksibel løsning til nat-og weekendafdækning af dine kølemontre, hvor de rulles ud på kølediskene og bevarer temperaturen på dine fødevarer.

Læs mere om fordelene ved vores afdækningsmåtter

Case: Afdækningsmåtter på åbne kølediske giver høje energibesparelser

Høje energipriser krævede nye løsninger for Superbrugsen Ry, som oplevede en stor stigning i elregningen. Uddeler Steffen Christensen investerede derfor i afdækningsmåtter fra Combitherm, som giver ham en energibesparelse på hele 30%.

”Jeg kan huske afdækningsmåtterne fra mange år tilbage. De har ikke været nødvendige i mange år, men nu sparer de altså ca. 30% på elregningen på de kølediske, hvor vi lægger dem på. Når strømmen er så dyr, er vi simpelthen nødt til at gøre noget for at mindske elforbruget. Så nu har afdækningsmåtterne fået renæssance her i forretningen, og jeg ved også, at andre bruger dem. De er hurtigt tjent hjem igen med det prisniveau på energi,”

Uddeler Superbrugsen Ry, Steffen Christensen

Læs hele casen her

Hent brochure til fødevareindustrien

Her kan du downloade information om termoløsninger til fødevareindustrien.

Download pdf

Vil du vide mere om termoløsninger til fødevareindustrien?

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig.

Jens Elisius Christensen
Giv mig et ring, jeg er klar til at hjælpe dig... Jens Elisius Christensen Head of Sales