7. januar 2021 - kl. 11:00

Air cargo hætter er en optimal løsning for DHL

Termoløsningen fra Combitherm opfylder DHLs krav til beskyttelse mod store temperaturudsving på tarmac

DHL opererer flere internationale forsendelser end nogen anden virksomhed og er en af verdens største arbejdsgivere inden for transport og logistik. Det medfører et betydeligt samfundsmæssigt ansvar og stiller store krav til, at virksomheden er frontløbere indenfor miljø, compliance og kvalitet.

”Hos DHL er vi afhængige af solide leverandører, således vi kan sikre vores forsyningskæde og leve op til den kvalitet, vi har lovet vores kunder.” Det siger Hanne Reher, der er Sub-Regional Sector Head for Life Science & Healthcare i Norden og Baltikum. Hun har samarbejdet med Combitherm i 15 år.

Udfordringer med skærpede krav

DHL er specialiseret i globale transportløsninger indenfor alle vækstmarkeder, herunder fødevare- og medicinalindustrien, hvor kravene til korrekt temperatur er i fokus under hele transporten. 

”Hos os må en leverandør meget gerne udvikle sig til en partner. Det gjorde Combitherm i 2005, hvor skærpede GDP-krav (Good Distribution Practice) for alvor begyndte at slå igennem i transportbranchen. Det var påkrævet at finde en enkel og effektiv løsning på temperaturudsving under transport med luftfragt til vores kunders medicinalprodukter, uden nødvendigvis at skulle benytte kostbare aktive køleenheder. I fællesskab produktudviklede vi et tæppe, og i store træk er det stadig den samme løsning, vi benytter i dag, selvom der naturligvis er sket justeringer undervejs,” siger hun.

Løsningen var ret enkel

Løsningen fra Combitherm var og er ”ret enkel”, siger Hanne Reher: Et specialsyet "tæppe", der kan dække en flypalette med otte Europa-paller og samtidig holde den ønskede temperatur.
”I forbindelse med medicinaltransport opererer vi under GDP, et skarpt regelsæt, hvor vi til hver en tid skal være i stand til at dokumentere, at vi overholder kravene til korrekt temperatur under hele transportforløbet. Vores løsning er ”DHL Thermonet”, som er 24-7-overvågning, der via temperatur-loggere løbende kontrollerer varernes temperatur. Her er air cargo hætterne fra Combitherm en optimal løsning af flere årsager:

  1. De opfylder vores krav til beskyttelse mod store temperaturudsving på tarmac
  2. De er lette at håndtere
  3. De er et økonomisk godt alternativ til aktive køleenheder.

Forudsætningen er dog, at produktet har en tolerancegrad i forhold til mindre temperaturudsving, som kan være tilfældet under lastning/losning i en lufthavn,” siger Hanne Reher.

En anden detalje, der er tænkt på i samarbejdet mellem DHL og Combitherm, er overfladen.

”Overfladen skal være let at rengøre, fordi tæpperne er solide og kan benyttes flere gange, naturligvis forudsat at kunden giver sin accept. Samtidig må der ikke være genskin fra overfladen, da det kan genere piloterne, når fly-palletterne står med tæpper på i start- og landingsområdet i en lufthavn. Det fandt vi også en god løsning på i fællesskab,” forklarer Hanne Reher.

Resultaterne har ført til tæt samarbejde

”Combitherm har været en solid samarbejdspartner, også fordi de har kunnet følge med vores efterspørgsel. Den allerførste ordre i 2005 bestod af to tæpper, fordi vi lige skulle teste dem af – nu har jeg overhovedet ikke tal på, hvor mange tæpper vi benytter dagligt. Men det er mange, og hvis vi gennem årene med kort varsel har haft et akut behov, har Combitherm også taget weekenderne i brug for at imødekomme vores ønsker. Det partnerskab og den leveringssikkerhed er utrolig vigtig for os, fordi det sikrer, at vores kunder får den rigtige ydelse inden for de kvalitetsaftaler, vi har indgået,” siger hun.

 

Læs mere om fordelene ved termohætter og air cargo hætter

 

Om DHL Group

Deutsche Post DHL Group er verdens førende logistikfirma. Virksomheden forbinder mennesker og markeder, muliggør den globale handel, og arbejder målrettet på at være førstevalget for kunder, medarbejdere og investorer verden over. Deutsche Post DHL Group bidrager til verden gennem en ansvarlig måde at drive virksomhed på, ved at udvise samfundsansvar og gennem forskellige aktiviteter med fokus på miljøet. I 2050 er Deutsche Post DHL Groups målsætning at være CO2-neutrale.
Deutsche Post DHL Group er hjemsted for to stærke brands: Deutsche Post er Europas førende postvæsen, og DHL tilbyder en omfattende række af logistiske løsninger inden for internationale ekspresforsendelser, godstransport, supply chain management og e-handel. Deutsche Post DHL Group har globalt omkring 550.000 medarbejdere i flere end 220 lande og territorier. I 2019 var Deutsche Post DHL Groups omsætning på mere end 63 milliarder euro. 

Hent case study

Her kan du downloade case study om air cargo hætter.

Download pdf

Vil du vide mere om air cargo hætter?

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig.

Jens Elisius Christensen
Giv mig et ring, jeg er klar til at hjælpe dig... Jens Elisius Christensen Head of Sales