20. maj 2021 - kl. 12:00

Termoteknologi reducerer gennemløbstiden på betonelementer i støbeprocessen

Combitherm leverer termoteknologi, der kan øge effektiviteten og sikre en mere ensartet kvalitet i betonelementindustrien.

Combitherm i Østjylland leverer termoteknologi, der kan øge effektiviteten og sikre en mere ensartet kvalitet i betonelementindustrien. Det sker ved hjælp af specialdesignede termo betonmåtter tilpasset kundernes beshov.

Combitherm er en alsidig virksomhed med termoløsninger til en lang række industrier. Egentligt er virksomheden en stor systue, hvor man producerer termomåtter til mange forskellige formål. Paletten af produkter spænder vidt, fra pallehætter til medicinalindustrien til betonmåtter til byggeindustrien.

Gennem 15 år har Combitherm udviklet og produceret betonmåtter, der lægges over nystøbte sokler og andre typer støbninger. En stor del af produktionen går til eksport. F.eks. leverede firmaet store mængder betonmåtter til stadionbyggerier i forbindelse med OL i London. Men der stopper det ikke. Firmaet har udviklet specialdesignede termo betonmåtter, der kan sikre en mere ensartet kvalitet i betonelementproduktionen. Det handler om at styre hærdeprocessen, hvor en jævn temperaturudvikling giver et stærkere element.

Afhærdning udvikler varme

Et af de kritiske steder i produktionsforløbet er varmeudviklingen ved afhærdningen. Her er det meget vigtigt at elementet ikke køler for hurtigt ned. For hurtig nedkøling kan give revnedannelser i betonen, og derved mister elementet styrke.

Hos Gandrup Element A/S i Nordjylland arbejder man løbende med optimering og kvalitetssikring af betonelementerne. Valget faldt på Combitherm, der i samarbejde med virksomheden har udviklet let håndtérbare betonmåtter, som lægges over elementet, når det kommer ud af formen.

”Vi har indtil videre tre betonmåtter af denne type, og erfaringerne har faktisk været gode, fordi måtterne er nemme at håndtere, og de sikrer, at der er styr på temperaturforløbet. Det kan vi let se på de målinger, vi hele tiden foretager,” siger kvalitetschef Peter Lundquist hos Gandrup Element A/S.

Der er indstøbt loggere i betonen, og ligeledes lægges der loggere under betonmåtten, så man både kan følge temperaturen inde i elementet og uden på, mellem betonmåtten og elementets overflade. Loggerne overvåger, at temperaturforskellen mellem kernen og ydersiden af elementet ikke bliver for stor.

Dermed sikrer man, at afhærdningen sker ensartet i elementet, og at der ikke sker skader i forbindelse med hærdeprocessen.

Udvikles i fællesskab

Combitherm udvikler den konkrete løsning i samarbejde med kunden, fordi produktet skal være tilpasset det helt konkrete behov.

”Vores fornemmeste opgave er at produktet skal være tilpasset fuldstændigt. Det er på den måde, både kunden og vi når de bedste resultater,” siger Morten Spangtoft Hansen, key account manager i firmaet.

Firmaets konsulenter kobles sammen med kunden tidligt i forløbet, og her fastlægges det, hvilken type isolering, hvilken type folie og hvilket design den enkelte termoløsning skal have for at opnå det optimale resultat.

Ved at udvikle og optimere produktet sammen med kunden, er der mulighed for at optimere forbruget af cement og kemi i produktionen. Det giver igen mulighed for en potentiel reduktion af gennemløbstiden i produktionen for et betonelement.

Alsidig produktion

Termoløsningen kan tilpasses alle typer af isoleringsopgaver. Der er næsten ingen begrænsninger. Særlige fibre holder på varmen. – eller på kulden, alt efter opgavens art.

Kunder, der skal have produkter med luftfragt, bruger også gerne termohætter fra Combitherm, netop fordi de har en lav vægt, og de er tilpasset 100% til den konkrete opgave,

Den præcise tilpasning til kundens ønsker gør også produktet nemmere at håndtere.

 

Find mere info om Combitherms termo betonmåtter

Vil du vide mere om termo betonmåtter?

Udfyld venligst formularen, så kontakter vi dig.

Jens Elisius Christensen
Giv mig et ring, jeg er klar til at hjælpe dig... Jens Elisius Christensen Head of Sales