14. februar 2023 - kl. 11:00

Bæredygtighed i fokus i ny vækststrategi hos Combitherm

Produktchef, Charlotte Qvist Jørgensen og marketingchef, Anja Povlsen, skal sammen med den øvrige ledelse stå i spidsen for implementeringen af bæredygtighed som en del af Combitherms DNA.

Combitherm A/S, der producerer isolerende termohætter og termomåtter til forskellige brancher og formål, har travlt. Med en ny vækststrategi og nye kompetencer i huset, sætter virksomheden nu turbo på udviklingen af bæredygtighed som et gennemgående element.

Med en ny strategiplan i hånden, sætter ledelsen i Combitherm nu fart på udviklingen af bæredygtighed i firmaet. Det sker blandt andet ved rekrutteringen af nye kompetencer, i første omgang en produktchef og en marketingschef. De to skal sammen med den øvrige ledelse stå i spidsen for udviklingen af bæredygtighed som en vigtig del af virksomhedens DNA. Det hele skal munde ud i nye indsatser, herunder også på eksportmarkederne.

”Vi har i Combitherm et betydeligt vækstpotentiale, især på de nære eksportmarkeder. Og bæredygtighed er et gennemgående element i vores strategiplan, for vi vil gerne vækste i tråd med den omgivende verden, hvor den grønne omstilling er i fuld gang. Samtidig vil vi gerne som minimum være på omdrejningshøjde med vores kunder, som har samme målsætninger,” siger COO Torben Hallstrup.

Virksomheden er allerede nået et stykke vej i anvendelsen af genanvendte materialer i produktionen. Således består fx en vintermåtte til byggepladserne i dag af 78 procent genbrugt plast, typisk fra plastflasker.

Vil styrke brand

Den nytilkomne marketingchef skal styrke Combitherm som brand, og understøtte indsatsen på bæredygtighed, og den nye produktchef kommer til at stå for at udvikle bæredygtigheden i virksomhedens produktportefølje. Det gælder både eksisterende og nye produkter. Når bæredygtigheden nu kommer til at spille så væsentlig en rolle i virksomheden, både indadtil og udadtil, så er der også brug for kompetencer til at gennemføre det.

”Vores nye produktchef, Charlotte Qvist Jørgensen, skal hjælpe med at udvikle vores eksisterende produkter yderligere i den retning, samt være med til at udvikle nye produkter. Samtidig har vi ansat en marketingchef, Anja Povlsen, så vi også ad det spor får fokus rettet mod bæredygtighed,” fortæller Torben Hallstrup.

”Vi ser store muligheder i at være på forkant med bæredygtigheden. Og her vil vi gerne spille sammen med vores kunder og leverandører, så vi sammen når den synergi, der i sidste ende bliver en miljøgevinst,” siger han.

To-strenget bæredygtighed

”Bæredygtigheden er tostrenget, for det er naturligvis ikke blot i produkterne, men også i selve produktionen, at bæredygtigheden skal være på plads. For produkternes vedkommende, er vi på plads med EPD på vintermåtten, og den dokumenterer selve produktet,” fortsætter Torben Hallstrup.

Den anden del af strategien er selve produktionen:

”Energiforbrug og klimabelastning er jo blevet faktorer, man for alvor taler om. Det handler om at producere produktet så energieffektivt – og dermed så klimavenligt som muligt. Derfor skal man også kunne dokumentere denne del, og det er et arbejde, vi også er i gang med,” siger han.

Pludselig efterspørgsel

Combitherm har travlt denne vinter, blandt andet fordi energipriserne har spillet en væsentlig rolle i efterspørgslen på isolerende måtter til blandt andet detailhandlen, der har efterspurgt måtter til overdækning af kølediske i butikkerne.

”Det er et produkt vi har haft på hylderne i mange år, men det har fået en pludselig renæssance med de meget høje udgifter, butikkerne har fået til energi,” afslutter Torben Hallstrup.

Temperaturstyring i verdensklasse

Combitherm er blandt Europas førende aktører inden for fremstilling af fleksible, skræddersyede og energibesparende termoløsninger til en bred vifte af industrier, hvor der arbejdes med temperaturfølsomme varer og processer, og hvor temperaturændringer skal minimeres.

Vores produkter inkluderer termohætter, skillevægge, afdækningsmåtter, vinter-, beton- og asfaltmåtter samt komposit covers, der alle er vigtige elementer i kølekæden i forbindelse med transport og lagring af f.eks. fødevarer og medicin eller for virksomheder, der ønsker at stabilisere støbe- og hærdeprocesser indenfor beton og komposit.

 

Yderligere oplysninger
Spørgsmål kan rettes til COO Torben Hallstrup på th@combitherm.dk eller 2334 0180.

 

Foto øverst: Produktchef, Charlotte Qvist Jørgensen og marketingchef, Anja Povlsen, skal sammen med den øvrige ledelse stå i spidsen for implementeringen af bæredygtighed som en del af Combitherms DNA.

Læs mere om Combitherm