3. juli 2023 - kl. 12:00

Combitherm med til at sikre opførelsen af en ny solcellepark ved Silkeborg

Combitherm har indgået en aftale med elselskabet Reel, der sikrer opførelsen af en ny solcellepark ved Silkeborg.

Combitherm har indgået en aftale med elselskabet Reel, der sikrer opførelsen af en ny solcellepark ved Silkeborg. Combitherm får fra 2024 leveret strøm fra den nye solcellepark, og Combitherm bliver dermed frontløber i den grønne omstilling og bidrager direkte til Danmarks omstilling til vedvarende energi.

Combitherm har indgået en PPA (Power Purchase Agreement) med Reel, som sikrer finansiering til opførelsen af en ny solcellepark ved Silkeborg. Combitherm køber med aftalen strøm direkte fra den nye solcellepark i 5 år. Combitherm reducerer dermed sine CO2-udledninger og sikrer stabilitet i sine omkostninger.

"Vi er glade for at være frontløbere sammen med Reel og sikre ny vedvarende energi i Danmark. En elkøbsaftale som denne er attraktiv i et volatilt elmarked, og nedbringelsen af CO2 er et centralt element i vores bæredygtighedsstrategi. Derfor er vi meget stolte af aftalen, som er en betydelig milepæl på vores bæredygtighedsrejse,” siger COO Torben Hallstrup fra Combitherm.

Den nye solcellepark opføres i Fårvang, 20 kilometer fra Silkeborg, og leverer strøm til det danske elnet fra starten af 2024. Solcelleparken opføres af Groeningen Energy, mens Reel håndterer alt det praktiske omkring levering af strømmen samt bæredygtighedsrapportering. Solcelleparken etableres på en tidligere juletræsplantage og opføres med fokus på at øge biodiversitet i området og med hensyn til lokalsamfundet.

PPA - En ny måde at købe strøm på

En PPA er en elkøbsaftale, der giver virksomheder mulighed for at købe strøm direkte fra nye solcelle- og vindmølleparker, uden om markedet, til en fast lav pris over en årrække. De langsigtede aftaler sikrer finansiering til opførelsen af de nye vindmølle- og solcelleparker og reducerer dermed virksomhedernes CO2-udledning, samtidig med at de giver virksomhederne stabilitet i omkostningerne.

PPA’er har tidligere været forbeholdt de mest energiforbrugende virksomheder i Danmark. Med Reels løsning får virksomheder af alle størrelser mulighed for at være med til at sikre mere vedvarende energi til en fast lav pris gennem et helt nyt elprodukt, som er skræddersyet til hver virksomheds elforbrug via Reels optimeringssoftware.

”PPA’er er afgørende for at sikre finansieringen af ny vedvarende energi og overgangen til et mere bæredygtigt samfund. Det er positivt, at Combitherm viser sig som en frontløber i den omstilling, og vi håber, at dette kan være en inspiration for andre virksomheder både i Danmark og internationalt,” siger Jon Sigvert, CEO i Reel.

 

Om Reel - www.reel.energy

Reel er Danmarks eneste elselskab funderet i klimavidenskaben. Reel gør det muligt for alle virksomheder at indgå PPA’er og bruger dataanalyse og algoritmer til at sikre det bedste match mellem produktionen af vedvarende energi og den enkelte virksomheds elforbrug. I fællesskab med virksomheder indgår Reel PPA’er direkte med energiproducenter og sikrer opførelsen af nye vedvarende energikilder. Reel gør det let og ligetil for virksomhederne og står for alt det praktiske omkring PPA’en, inklusiv levering, afregning og CO2-rapportering.

 

Yderligere oplysninger

Spørgsmål kan rettes til COO Torben Hallstrup på th@combitherm.dk eller 2334 0180.

 

Læs mere om projektet her 

 

Foto: Combitherm ligger i Them, og fra 2024 vil Combitherm sammen med virksomhederne Arkitema, Baettr, COWI, Gardit, Genan og Swipbox få leveret strøm fra den nye solcellepark ved Silkeborg.